Σε υψηλό 15ετίας το διετές αμερικανικό ομόλογο στον απόηχο της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 15ετίας το διετές αμερικανικό ομόλογο στον απόηχο της Fed
Εκτόνωση πιέσεων για τα αμερικανικά ομόλογα λόγω της Fed.

Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν την Πέμπτη καθώς οι επιπτώσεις από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed και τα σχόλια του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, συνεχίζουν να αντηχούν και να επηρεάζουν όλες τις αγορές παγκοσμίως.

Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,708% το υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2007 (σσ: Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις τιμές τους).

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε με 12,8 μονάδες βάσης στο 4,185%, ενώ το 30ετές κέρδισε 6,4 μονάδες βάσης στο 4,204%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται καθώς οι επενδυτές προσπαθούν ακόμη να επεξεργαστούν την χθεσινή ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Πλέον, το εύρος των επιτοκίων της Fed αυξάνεται στο 3,75%-4%, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, την στιγμή που τον Μάρτιο το αντίστοιχο εύρος διαμορφωνόταν στο 0-0,25%, ενώ οι επισημάνσεις του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε θεωρήθηκαν περισσότερο «επιθετικές» από το αναμενόμενο.

«Ο Πάουελ επέμεινε ξανά ότι η FOMC σχεδίαζε να παραμείνει περιοριστική "για κάποιο χρονικό διάστημα" και επανέλαβε ότι οι κίνδυνοι της ανεπαρκούς σύσφιξης είναι μεγαλύτεροι από τους κινδύνους της υπερβολικής σύσφιξης», υπογράμμισε η Έμυλι Νίκολ, οικονομολόγος της Daiwa Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δέκα κεντρικοί τραπεζίτες (ΕΚΤ) μαζί και η Λαγκάρντ συνιστούν περισσότερη... ύφεση

Λαγκάρντ: Μία ήπια ύφεση δεν είναι ικανή να τιθασεύσει τον πληθωρισμό

Κάζακς (ΕΚΤ): Σημαντική αύξηση επιτοκίων ακόμη κι αν η ευρωζώνη μπει σε ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider