Γερμανία: 77,4% πιο ακριβές οι εισαγωγές πετρελαίου λόγω της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: 77,4% πιο ακριβές οι εισαγωγές πετρελαίου λόγω της ενεργειακής κρίσης
Η Ρωσία παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά τις εισαγωγές πετρελαίου στη Γερμανία, με το 26,2% των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου στο 11μηνο του 202.

Ραγδαία αύξηση κατέγραψε η τιμή για τις εισαγωγές πετρελαίου στη Γερμανία στο 11μηνο του 2022, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης να «εκτοξεύσει» το κόστος για τις εισαγωγές «μαύρου χρυσού» στη χώρα.

Σύμφωνα με την ένωση διεθνούς εμπορίου BAFA, για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2022 ο όγκος των εισαγωγών πετρελαίου αυξήθηκε 9,4%.

Οι συνολικές εισαγωγές πετρελαίου στη Γερμανία για το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα έφτασαν τα 80,8 εκατ. τόνους έναντι 73,9 εκατ. τόνων στο 11μηνο του 2021.

Η Γερμανία ξόδεψε 56,6 δισ. ευρώ για τις εισαγωγές, ποσό αυξημένο κατά 77,4% σε σχέση με το 11μηνο του 2021. Η μέση τιμή ανά τόνο διαμορφώθηκε στα 699,8 ευρώ, αυξημένη κατά 62,3% σε ετήσιο επίπεδο.

Η Ρωσία η μεγαλύτερη αγορά για τις γερμανικές εισαγωγές

Η Ρωσία παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά τις εισαγωγές πετρελαίου στη Γερμανία (26,2% των συνολικών εισαγωγών), με τα στοιχεία να αφορούν την περίοδο πριν από τις 5 Δεκεμβρίου όταν και τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού αργού από την ΕΕ παράλληλα με το πλαφόν για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται από τη θάλασσα.

Το 23,3 των εισαγωγών πετρελαίου στη Γερμανία για το 11μηνο του 2022 προήλθε από τη βρετανική και τη νορβηγική βόρεια θάλασσα, ενώ το 27,5% προήλθε από τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC).

Ακολούθησαν οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Carlsberg: Ο πληθωρισμός ρίχνει την κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη το 2023 - Αναθεώρησε τους στόχους κερδών

BNP Paribas: Κάτω των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου αλλά και αναβάθμιση του στόχου για το 2025

Γαλλία: «Φούσκωσε» το εμπορικό έλλειμμα το 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider