Ευρωζώνη: Σημαντική ενίσχυση στον κλάδο των κατασκευών τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σημαντική ενίσχυση στον κλάδο των κατασκευών τον Φεβρουάριο
Λιγότερες απαισιόδοξες οι κατασκευαστικές εταιρείες, σύμφωνα με την S&P Global.

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών της Ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της S&P Global που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ο PMI κατασκευών της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 46,1 μονάδες έναντι 46,1 μονάδων τον Ιανουάριο. Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ οι 47,6 μονάδες είναι η καλύτερη μέτρηση του κατασκευαστικού PMI στην Ευρωζώνη από τον Μάιο του 2022.

Σύμφωνα με την S&P Global, οι κατασκευαστικές εταιρείες στην Ευρωζώνη προβληματίζονται για τα υψηλότερα επιτόκια, την άνοδο των λειτουργικών εξόδων και την εξασθένηση του οικονομικού κλίματος ενόψει των επόμενων μηνών.

Ανά τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο PMI κατασκευών στη Γερμανία έφτασε στις 47,6 μονάδες έναντι 46,1 μονάδων τον Ιανουάριο. Στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες έναντι 43,3 μονάδων τον Ιανουάριο, ενώ στην Ιταλία έφτασε στις 45,2 μονάδες έναντι 48,4 μονάδων τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρική αναμονή στις ευρωαγορές για τις κεντρικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider