Κατώτατος Μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις - Η αύξηση εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 50 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατώτατος Μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις - Η αύξηση εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 50 ευρώ
Τον νέο κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από 1η Απριλίου, ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός που θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Τον νέο κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από 1η Απριλίου, ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός που θα συναντηθεί στις 10:00 με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε σε χθεσινό του δημοσίευμα το insider.gr, το ποσοστό της αύξησης φαίνεται να έχει «κλειδώσει» στην περιοχή πέριξ του 7,5%, αντίστοιχο με την αύξηση που έλαβαν οι συνταξιούχοι.

To πρωί ο Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό την εισήγησή του για το ποσοστό της αύξησης, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του υπουργού για το θέμα στις 11:00.

Η αύξηση εκτιμάται πως θα υπερβαίνει τα 50 ευρώ το μήνα, πάνω και από την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ώστε ο μισθός να φτάσει στα 766 με 770 ευρώ (από 713 ευρώ σήμερα).

Υπενθυμίζεται πως το ΚΕΠΕ έχει εισηγηθεί αύξηση από 5% έως 7,75%, επισημαίνοντάς ότι οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από αυτό το ποσοστό θα αυξήσει το μοναδιαίο κόστος εργασίας και θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αυξημένο θα είναι και το επίδομα ανεργίας από τον Απρίλιο και από 438 ευρώ που είναι σήμερα, με μια αύξηση 7,5% από 1η Απριλίου 2023 το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 472 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποδομές: «Πέφτουν οι ρυθμοί» σε διαγωνισμούς, έργα και υπογραφές;

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Από Απρίλιο οι αιτήσεις – Τι συμβουλεύει η αγορά για όφελος έως 8.000 ευρώ στο ρεύμα

Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Πιο εύκολες διαδικασίες με κατάργηση πιστοποιητικών και λίφτινγκ στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider