Γέλεν: Ετοιμότητα ώστε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για τις καταθέσεις εάν χρειαστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Ετοιμότητα ώστε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για τις καταθέσεις εάν χρειαστεί
Διαφορετική φρασεολογία από τις χθεσινές της δηλώσεις. 

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν διεμήνυσε στους Αμερικανούς νομοθέτες την Πέμπτη ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την προστασία των καταθέσεων, χρησιμοποιώντας διαφορετική φρασεολογία από τις χθεσινές της δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γέλεν επανέλαβε όπως χθες το σχόλιό ότι οι πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης «λήφθηκαν για να διασφαλιστεί ότι οι καταθέσεις των Αμερικανών είναι ασφαλείς» αλλά σήμερα πρόσθεσε και ότι «είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, εάν χρειαστεί».

Την Τετάρτη η Γέλεν είχε απογοητεύσει τις αγορές όταν απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το αν οι αξιωματούχοι μελετούν τρόπους για να επεκτείνουν την κάλυψη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) σε όλες τις καταθέσεις, ακόμα και τις ανασφάλιστες.

«Δεν είναι κάτι που έχουμε εξετάσει, δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», είπε. H κυβέρνηση δεν έχει εξετάσει «τίποτα που να έχει να κάνει με μια καθολική ασφάλιση ή εγγύηση των καταθέσεων».

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Τετάρτη πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν εξετάζει μια κάλυψη «εγγυήσεων που να διασφαλίζει τις καταθέσεις των πολιτών, στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης που συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μετά από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το ύψος των καταθέσεων που καλύπτονται από εγγυήσεις φτάνει μέχρι τα 250.000 δολάρια καταθέσεων, με πολλές φωνές το τελευταίο χρονικό διάστημα να ζητούν να ανεβεί αυτό το επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινη» η Wall Street - Αποτινάσσει το «σοκ» από Fed και Πάουελ

Credit Suisse - UBS: Αγώνας δρόμου για άμεση ολοκλήρωση του deal

Εκατοντάδες απολύσεις στη Walmart

gazzetta
gazzetta reader insider insider