Τσαρλς Νταλάρα: Είναι αξιοθαύμαστη η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαρλς Νταλάρα: Είναι αξιοθαύμαστη η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα
Ο κ. Νταλάρα άφησε αιχμές για τον τρόπο που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.

Στις σημαντικές διαφορές που καταγράφει στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα συγκριτικά με την κρίση των αρχών της περασμένης δεκαετίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Τσαρλς Νταλάρα, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και πρόεδρος του Δ.Σ. του αμερικανικού Partners Group.

Μιλώντας από το Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Νταλάρα ξεκίνησε την παρέμβαση του λέγοντας πως «είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, στην Ελλάδα, 11 χρόνια μετά από την επίπονη διαδικασία της κρίσης. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη».

Επιπλέον, τόνισε ότι από τότε στην Ελλάδα έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως «είναι αξιοθαύμαστη η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» και με τον ίδιο να κάνει λόγο για το πως η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου « μίλησε υπεύθυνα για τη σοβαρότητα της κρίσης». Πρόσθεσε πως η χώρα μας αντιμετώπιση προβλήματα από την δεκαετία του 2000 που οδήγησαν στην κρίση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως η επίλυση της κρίσης παρουσίασε πολλαπλές προκλήσεις.

Ο κ. Νταλάρα άφησε αιχμές για τον τρόπο που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση, λέγοντας πως «μεγαλύτερο μέρος των λαθών στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έγινε από την πλευρά του ΔΝΤ και της Κομισιόν».

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στα μαθήματα που μπορεί να πάρει η Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση, μίλησε με εγκωμιαστικό τρόο για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας, ωστόσο είπε ότι «εάν μια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ βρεθεί σε μια κρίση που πέρασε η Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρο το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητας που θα έχουν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη διαχείριση αυτής της κρίσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντογιάκος (Άρειος Πάγος): Ένα κόμμα που βαρύνεται με δολοφονία θα μπορούσε να εκπροσωπείται στη Βουλή;

Ρεντετάκος (Delphi Forum): Η Alpha Bank σχεδιάζει λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης

Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς ευρύτατη πολιτική συναίνεση δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για συνταγματική αναθεώρηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider