ΗΠΑ: Κάμψη στις κενές θέσεις εργασίας τον Μάρτιο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάμψη στις κενές θέσεις εργασίας τον Μάρτιο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Κάμψη καταγράφηκε στις κενές θέσεις εργασίας των ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, οι κενές προς πλήρωση θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 9,29 εκατ. έναντι 9,93 εκατ. τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 9,73 εκατ. κενές θέσεις.

Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό από τον Απρίλιο του 2021 και για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώσης των κενών προς πλήρωση θέσεων εργασίας.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν καθώς την Τετάρτη η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία και την επαναφορά του προς τα επίπεδα του 2%.

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παρακολουθείται στενά από την Fed ώστε να καταλάβει το κατά πόσο η σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής «παγώνει» τη διάθεση των εργοδοτών για προσλήψεις, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειες της τράπεζες για επιβράδυνση της οικονομίας ώστε να προκύψει αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Εξάλλου, οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο σημείωσαν μηνιαία αύξηση 0,9% έναντι συρρίκνωσης 1,1% τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 1,3%.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τον Μάρτιο 3,2%, όπως και τον Φεβρουάριο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαθαίνει η ύφεση στη μεταποίηση της Ευρωζώνης, στις 45,8 μονάδες ο PMI

gazzetta
gazzetta reader insider insider