Παπαδημητρίου: «Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ»

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαδημητρίου: «Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ»

Το στίγμα των προθέσεων αλλά και του σχεδίου που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει από την θέση του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εξέφρασε πριν από λίγο κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης -παραλαβής του υπουργείου από τον προκάτοχο του Γιώργο Σταθάκη, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας κατά την ομιλία του έστειλε σαφές μήνυμα αναφορικά με τον προσανατολισμό που θα έχει το υπουργείο στο οποίο ηγείται σημειώνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων πάντοτε στο πλαίσια του ευρώ στέλνοντας μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές ότι η ελληνική κυβέρνηση «διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χωρά η οποία προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ αλλά και την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες καθώς και την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών.

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράσταση σας θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Μάλιστα αναφερόμενος στον προκάτοχο του Γιώργο Σταθάκης σημείωσε ότι είναι εκείνος που έβαλλε τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία η νέα ηγεσία θα πορευτεί ενισχύοντας τις προσπάθειες των «δύο δύσκολων τελευταίων ετών».

Για την υποχρέωση της νέας ηγεσίας να στηρίξει πολιτικέςς προς την αναπτυξιακή πορεία της χωράς έκανε λόγο στην δίκη του ομιλία και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, νέο πρόσωπο στην ηγεσία του υπουργείου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση της απερχόμενης υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider