Ευρωζώνη: Καλύτερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Καλύτερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο
 Η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε τον μήνα ήταν στην Ιρλανδία, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 21,5%.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η βιομηχανική παραγωγή σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκε 1% έναντι συρρίκνωσης 3,8% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,9%.

Η αύξηση του Απριλίου «οδηγήθηκε» από τα κεφαλαιουχικά αγαθά, τα οποία αυξήθηκαν κατά 14,7% τον Απρίλιο, ανακάμπτοντας από την πτώση κατά 15,2% τον Μάρτιο, μετέδωσε το MarketWatch.

Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 1,0%, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε κατά 1,0%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 2,6% και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών έπεσε κατά 3,0%, ανέφερε η Eurostat.

Ανά χώρες

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, είδε την παραγωγή να παραμένει στάσιμη τον Απρίλιο, ενώ αυξήθηκε κατά 0,8% στη Γαλλία, αλλά μειώθηκε κατά 1,9% στην Ιταλία και κατά 1,8% στην Ισπανία.

Η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε τον μήνα ήταν στην Ιρλανδία, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 21,5%, αντιστρέφοντας την πτώση κατά 27,0% τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Οι αγορές προεξοφλούν «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις

Χρυσός: Rebound μετά από 3 ημέρες απωλειών καθώς το δολάριο «πέφτει» ενόψει της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider