Η Nvidia «προειδοποιεί» τον Μπάιντεν για τον περιορισμό εξαγωγών στην Κίνα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia «προειδοποιεί» τον Μπάιντεν για τον περιορισμό εξαγωγών στην Κίνα 
Εάν οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση τότε αυτό θα σημαίνει «διαρκή απωλειών ευκαιριών» παγκοσμίως, σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Μήνυμα κατά των αναφερόμενων σχεδιασμών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για περιορισμό στις εξαγωγές τεχνητής νοημοσύνης από τις ΗΠΑ προς την Κίνα έστειλε η επικεφαλής οικονομικών της Nvidia, Κολέτ Κρες.

Το στέλεχος του τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε την Τετάρτη πως βραχυπρόθεσμα δεν περιμένει «άμεσο και ιδιαίτερο πλήγμα» από ενδεχόμενο περιορισμό των εξαγωγών τσιπ AI στην Κίνα. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, εάν οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση τότε αυτό θα σημαίνει «διαρκή απωλειών ευκαιριών» παγκοσμίως.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές ότι το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξετάζει περαιτέρω ελέγχους που ενδέχεται να περιορίσουν τις εξαγωγές των προϊόντων μας A800 και H800 στην Κίνα. Δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για τα προϊόντα μας παγκοσμίως, δεν αναμένουμε ότι οι εν λόγω πρόσθετοι περιορισμοί, εάν υιοθετηθούν, θα έχουν άμεσο ουσιαστικό αντίκτυπο στα οικονομικά μας αποτελέσματα» δήλωσε η Κρες, σύμφωνα με το MarketWatch.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «μακροπρόθεσμα, οι περιορισμοί εάν εφαρμοστούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μόνιμη απώλεια ευκαιριών για την αμερικανική βιομηχανία να ανταγωνιστεί και να ηγηθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και θα έχουν αντίκτυπο στις μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα οικονομικά μας αποτελέσματα».

Στον απόηχο των δηλώσεων της Κρες, η μετοχή της Nvidia έφτασε να υποχωρεί έως και 2% στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Micron: Συμφωνία για το πρώτο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider