ADP: Συντριπτικά πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο - Υψηλό 11 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Συντριπτικά πάνω από τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο - Υψηλό 11 μηνών
Τα στοιχεία έρχονται καθώς η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θέλει να επιβραδύνει την αγορά εργασίας της χώρας.

Συντριπτικά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ADP που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 497.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ έναντι 278.000 τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 225.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θέσεων εργασίας από τον Ιούλιο του 2022.

Η εικόνα των προσλήψεων

Σε ετήσιο επίπεδο, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 6,4% για τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP.

Ανά κλάδους της οικονομίας, η αναψυχή και η φιλοξενία κατέγραψαν 232.000 νέες προσλήψεις, ακολουθούμενες από τις κατασκευές με 97.000 και το εμπόριο, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας με 90.000.

Η μεταποίηση έχασε 42.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι πληροφορίες μειώθηκαν κατά 30.000 και οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες κατά 16.000 θέσεις.

Γενικότερα, οι πάροχοι υπηρεσιών συνεισέφεραν 373.000 του συνόλου, ενώ οι παραγωγοί αγαθών πρόσθεσαν 124.000.

Οι εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους ήταν υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των θέσεων εργασίας, προσθέτοντας 299.000 θέσεις. Οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 500 εργαζόμενους έχασαν 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις συνέβαλαν με 183.000 θέσεις.

Η σημασία για την Fed

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θέλει να επιβραδύνει την αγορά εργασίας της χώρας ώστε να υποχωρήσουν οι πληθωριστικές πιέσεις. Τα στοιχεία της ADP ενισχύουν την άποψη που έχει μερίδα των επενδυτών για το ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της εντός του Ιούλιου, μετά από το «πάγωμα» της αύξησης του Ιουνίου.

Μετά από τις ανακοινώσεις της ADP, οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να φανεί το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχουν επηρεάσει τη διάθεση των επιχειρήσεων για προσλήψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια

Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider