Γερμανία: Η Bundesbank προειδοποιεί για μικρότερη ανάκαμψη της οικονομίας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η Bundesbank προειδοποιεί για μικρότερη ανάκαμψη της οικονομίας 
«Ο δομικός πληθωρισμός στη Γερμανία αναμένεται να μείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα για όλο το καλοκαίρι» τονίζει η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Προειδοποιήσεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας εντός του 2023 έστειλε τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bundesbank), αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το μεγαλύτερο ΑΕΠ της Ευρώπης.

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η τράπεζα αναφέρει πως η ανάκαμψη του γερμανικού ΑΕΠ για το υπόλοιπο του 2023 ενδεχομένως να είναι ασθενέστερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σημειώνεται πως η Bundesbank είχε εκτιμήσει στα τέλη του Ιουνίου πως το γερμανικό ΑΕΠ θα παρουσιάσει μικρή επέκταση για το β' τρίμηνο του 2023. «Χάρη στους έντονα αυξανόμενους μισθούς, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των ιδιωτικών νοικοκυριών σταθεροποιείται παρά τον πληθωρισμό που παραμένει πολύ υψηλός» σημείωσε τον προηγούμενο μήνα η τράπεζα.

Επιμονή του πληθωρισμού

Σχετικά με τον πληθωρισμό στη Γερμανία, η Bundesbank υποστηρίζει στην έκθεση της Δευτέρας πως ο γενικός πληθωρισμός ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- αναμένεται να «παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα μέσα στο καλοκαίρι».

Σημειώνεται πως ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούνιο σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,4% και ο δομικός στο 5,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Στο +6,3% η ανάπτυξη το 2ο τρίμηνο - Σε νέο ιστορικό υψηλό η ανεργία στους νέους

Βρετανία: Η αύξηση των επιτοκίων «έσβησε» πλούτο 2 τρισ. στερλινών από τα νοικοκυριά 

Τζεντιλόνι: Θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για τη μείωση του δομικού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider