Ισπανία: Στο 2,1% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου - Στο +10,8% οι τιμές των τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Στο 2,1% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου - Στο +10,8% οι τιμές των τροφίμων
Πάνω από τον στόχο του 2% που θέτει για τη σταθερότητα των τιμών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εντός των αρχικών εκτιμήσεων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ισπανία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατική αρχή της χώρας (INE) με τον κλάδο των τροφίμων να σημειώνει τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,1%, εντός της αρχικής μέτρησης της INE και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,3%, εντός της αρχικής μέτρησης και των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%, κάτω από τον στόχο του 2% που θέτει για τη σταθερότητα των τιμών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 6,2% έναντι 5,9% τον Ιούνιο.

Ανά κλάδους της οικονομίας, η μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσιο επίπεδο σημειώθηκε στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά (+10,8%), ενώ στον κλάδο της αναψυχής καταγράφηκε ετήσια άνοδος 7,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανάπτυξη-«έκπληξη» του ΑΕΠ κατά 0,2% στο β΄τρίμηνο

Τουρκία: Πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider