ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στις τιμές της αγοράς κατοικίας τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στις τιμές της αγοράς κατοικίας τον Ιούνιο
Το Σικάγο, το Κλίβελαντ και η Νέα Υόρκη ηγήθηκαν της κατάταξης ως οι τρεις πρώτες πόλεις με την υψηλότερη άνοδο τιμών σε ετήσια βάση μεταξύ των κορυφαίων 20 πόλεων τον Ιούνιο.

Aνοδικά κινήθηκαν οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς η ζήτηση για αγορά κατοικιών ξεπέρασε την προσφορά με βάση τις αγγελίες προς πώληση.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών του S&P Core Logic Case-Shiller 20 πόλεων αυξήθηκε 0,9% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,2% σε ετήσια βάση. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο σε ετήσια βάση στο Σικάγο, το Κλίβελαντ και τη Νέα Υόρκη.

Ο εθνικός δείκτης, αυξήθηκε από μήνα σε μήνα τον Ιούνιο κατά 0,7%, αλλά παρέμεινε σταθερός το για περασμένο έτος. Όλοι οι αριθμοί προσαρμόζονται εποχιακά.

Παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια στεγαστικών δανείων είναι πάνω από το 7%, η αγοραστική ζήτηση δεν έχει εξαντληθεί πλήρως. Και η επίμονη έλλειψη αγγελιών έχει ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω, καθώς οι αγοραστές συγκλίνουν σε περιορισμένο αριθμό κατοικιών στην αγορά.

Το Σικάγο, το Κλίβελαντ και η Νέα Υόρκη ηγήθηκαν της κατάταξης ως οι τρεις πρώτες πόλεις με την υψηλότερη άνοδο τιμών σε ετήσια βάση μεταξύ των κορυφαίων 20 πόλεων τον Ιούνιο.

Τα σπίτια στο Σικάγο ακρίβυναν κατά 4,2% τον Ιούνιο του 2023 σε σύγκριση με το 2022.

Η δυτική ακτή συνέχισε να υστερεί έναντι της υπόλοιπης χώρας: οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν περισσότερο στο Σαν Φρανσίσκο και στο Σιάτλ.

Μια ξεχωριστή έκθεση από την Federal Housing Finance Agency έδειξε επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Ιούνιο, ενισχυμένες κατά 0,3% από τον Μάιο. Οι τιμές των κατοικιών ήταν υψηλότερες στη Νέα Αγγλία, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Και τον προηγούμενο χρόνο, ο δείκτης FHFA αυξήθηκε κατά 3,1%. Ο οργανισμός ανέφερε επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3% μεταξύ του β’ τριμήνου του 2022 και του 2023.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Ιούνιο καθώς η αγορά συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τα προβλήματα στα αποθέματά της. Οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν λόγο να πουλήσουν μένουν στα σπίτια τους και οι αγοραστές συγκλίνουν σε περιορισμένο αριθμό καταχωρίσεων κατοικιών.

«Οι περιφερειακές διαφορές συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακές», δήλωσε ο Craig J. Lazzara, διευθύνων σύμβουλος της S&P.

«Σε ετήσια βάση, οι τρεις πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις του Ιουνίου ήταν το Σικάγο (+4,2%), το Κλίβελαντ (+4,1%) και η Νέα Υόρκη (+3,4%)», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σδούκου: Στόχος η στρατηγική αυτονομία της Ελλάδας σε κρίσιμες πρώτες ύλες

Ο Άρειος Πάγος ξεκινά ποινικές έρευνες με αφορμή δημοσιεύματα για αυτοδικίες κατά προσφύγων

Ρεύμα: Μπλόκο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές από ΥΠΕΝ – Χρονικό όριο στην Καθολική Υπηρεσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider