Ιταλία: Γλίτωσε την υποβάθμιση σε «junk»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Γλίτωσε την υποβάθμιση σε «junk»
H Ιταλία παραμένει δύο βαθμίδες πάνω από το «junk» σύμφωνα με την S&P Global Ratings

H Ιταλία παραμένει δύο βαθμίδες πάνω από το «junk» σύμφωνα με την S&P Global Ratings, αφού η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι πέρασε το πρώτο από τα πολλά πιθανά τεστ της πορείας του ελλείμματος.

«Οι σταθερές προοπτικές εξισορροπούν την άποψή μας για μια πιο αργή δηµοσιονοµική προσαρμογή από αυτή που αναμενόταν (η οποία αποδίδεται μεταξύ άλλων στις ολοένα και πιο υψηλές πληρωμές τόκων επί του τεράστιου κρατικού χρέους) έναντι της σημαντικής οικονομικής στήριξης που θα παράσχουν τα ταμεία της ΕΕ», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το «BBB» της Ιταλίας.

Η εκτίμηση της S&P είναι καλά νέα για την κυβέρνηση Μελόνι, της οποίας ο πρόσφατος προυπολογισμός και οι αναβαθμισμένες προβλέψεις για το δημόσιο έλλειμμα, είχαν προκαλέσει νευρικότητα σε πολλούς επενδυτές, οδηγώντας υψηλότερα το spread ανάμεσα στα 10ετή ομόλογα Ιταλίας και Γερμανίας. Το spread έχει αυξηθεί σημαντικά από τα τέλη του Αυγούστου. Την Παρασκευή κινείτο κοντάσ στις 200 μονάδες βάσης, ήτοι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα αυτής της χρονιάς, πριν την «ετυμηγορία» της S&P.

Η αξιολόγηση της S&P είναι δύο βαθμίδες πάνω από την κατηγορία «junk» και μία βαθμίδα πάνω από την αντίστοιχη της Moody’s.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αίγυπτος: Βαθύτερα σε «junk» η οικονομία της χώρας από την S&P

Μητσοτάκης: Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας

Ρεύμα: Σημαντικές ανατιμήσεις τον Νοέμβριο – Άλμα 10% και πάνω στα περισσότερα τιμολόγια

gazzetta
gazzetta reader insider insider