Bijsterbosch (ΕΚΤ) στον Economist: «Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας αλλά έχει ακόμα πολλά να κάνει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bijsterbosch (ΕΚΤ) στον Economist: «Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας αλλά έχει ακόμα πολλά να κάνει»
«Έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επίδοση της Ελλάδας» διαμήνυσε ο επικεφαλής της αποστολής για την Ελλάδα της ΕΚΤ Μartin Bijsterbosch, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια πρόοδο

«Έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επίδοση της Ελλάδας» διαμήνυσε ο επικεφαλής της αποστολής για την Ελλάδα της ΕΚΤ Μartin Bijsterbosch, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια πρόοδο, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει ακόμα πολλά να κάνει προκειμένου να φθάσει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι πραγματικής σύγκλισης σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Bijsterbosch, χρειάζονται οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για να κλείσουν κάποια τρωτά σημεία, όπως το δημόσιο χρέος. Συμπλήρωσε ότι οι δυνατότητες οικονομικής ανάκαμψης μπορούν να ενισχυθούν με τη μείωση των εμποδίων στην αγορά εργασίας και τη διαμόρφωση μιας πιο ελκυστικής Ελλάδας ως τόπου επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Bijsterbosch αναγνώρισε ότι είναι πολύ πιο σταθερό σε σχέση με το παρελθόν, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ενδυνάμωση των κεφαλαιακών αποθεμάτων, καθώς και να εξασφαλίσουμε ότι η κερδοφορία των τραπεζών είναι βιώσιμη.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε ότι η λέξη κλειδί είναι η «βιωσιμότητα». Η Ελλάδα πρέπει να μείνει δεσμευμένη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση του RRF (Ταμείο Ανάκαμψης) είναι ένα σημείο κλειδί, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκραμένια (ESM) στον Economist: Η Ελλάδα υπέφερε από υποεπένδυση για πάνω από 10 χρόνια - Να μην κάνουμε το ίδιο λάθος ξανά

Κοντογεώργης στον Economist: Η κυβέρνηση έλαβε εντολή για μια χώρα υψηλών απαιτήσεων και αυξημένων προσδοκιών

Συνέδριο Economist: Η «μονιμοκρίση» είναι η νέα κανονικότητα - Τι είπαν Κοντογεώργης, Παγουλάτος, Παππάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider