Γουίλιαμς (Fed): Είναι πολύ νωρίς να ζητήσουμε μειώσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουίλιαμς (Fed): Είναι πολύ νωρίς να ζητήσουμε μειώσεις επιτοκίων
Jonn Williams, Πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης
Βασική προϋπόθεση για τη μείωση των επιτοκίων είναι ο πληθωρισμός να πιάσει το στόχο του 2%, όμως η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι αρκετή ακόμα υποστήριξε ο Τζον Γουίλιας

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ζητήσουμε μειώσεις επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσει για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

Ο Γουίλιαμς δήλωσε επίσης ότι τα επίπεδα ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα δεν σηματοδοτούν κάποια βραχυπρόθεσμη ανάγκη για τη Fed να σταματήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, μια διαδικασία που συμπληρώνει τις αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο την επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%.
"Είδαμε σημαντική πρόοδο στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην οικονομία και στη μείωση του πληθωρισμού, όμως το έργο μας δεν έχει τελειώσει", υποστήριξε ο πρόεδρος της Fed.

Τα σχόλια του Γουίλιαμς είναι τα πρώτα που γίνονται φέτος. Στα τέλη Δεκεμβρίου σε μια τηλεοπτική εμφάνιση είχε αντικρούσει την άποψη της αγοράς ότι η πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς για τον καθορισμό των επιτοκίων είχε θέσει τις βάσεις για μειώσεις των επιτοκίων έως την άνοιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το καμπανάκι που κρούει ο FAO για τις τιμές: Επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα στο «χωράφι» - Παραμένει όμως η ακρίβεια στο... ράφι

Πετρέλαιο: Η απρόσμενη άνοδος στα αποθέματα έριξε τις τιμές

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο - Δεν θα μπει κομματική πειθαρχία

gazzetta
gazzetta reader insider insider