Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από την συνεδρίαση του Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από την συνεδρίαση του Ιουνίου
Είναι πολύ πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερούα ντε Γκαλό. 

Είναι πολύ πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερούα ντε Γκαλό.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι, ο Γάλλος υπεύθυνος χάραξης νομισματικής πολιτικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της ΕΚΤ να επαναφέρει τον ρυθμό των ετήσιων αυξήσεων των τιμών στο 2% μόνιμα μέχρι το επόμενο έτος.

«Έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη για να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια πιθανότατα πολύ σύντομα», δήλωσε ο Βιλερούα σε συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής.

«Η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την επόμενη συνεδρίασή μας στις 6 Ιουνίου είναι, θα μπορούσα να πω, σημαντική» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Οι αγορές μερικές φορές υποτιμούν τον πιθανό αντίκτυπο των γεωπολιτικών κινδύνων

ΕΚΤ: Ανθεκτικές οι τράπεζες της Ευρωζώνης - «Καμπανάκι» για την αγορά ακινήτων

Κασκάρι (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν ψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider