ΗΠΑ: Ανέκαμψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανέκαμψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο
Ανέκαμψε μετά από τρεις μήνες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ στις 102 μονάδες τον Μάιο, από την αναθεωρημένη μέτρηση των 97,5 μονάδων του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με το Conference Board.

Ανέκαμψε μετά από τρεις μήνες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 102 μονάδες τον Μάιο, από την αναθεωρημένη μέτρηση των 97,5 μονάδων του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με το Conference Board.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα μειωνόταν και πάλι, το Μάιο στις 96 μονάδες.

Το κομμάτι της έρευνας που καταγράφει πώς αισθάνονται οι καταναλωτές για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες αυξήθηκε στις 143,1 μονάδες από 140,6 μονάδες τον Απρίλιο.

Ο δείκτης των προσδοκιών των Αμερικανών για τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε στις 74,6 μονάδες από 68,8. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχή μήνα που ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε κάτω του ορίου των 80 μονάδων, που συνήθως σηματοδοτεί επερχόμενη ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Τα στοιχήματα των ευρωεκλογών -Το σενάριο για Ευρώπη 2 ταχυτήτων και η μάχη για νέο χρήμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider