ΗΠΑ: Απρόσμενη αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής (PPI) τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής (PPI) τον Μάιο
Σημάδια επιβράδυνσης παρουσίασαν οι τιμές χονδρικής (PPI) τον Μάιο στις ΗΠΑ, ως ένα ακόμη δείγμα της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Σημάδια επιβράδυνσης παρουσίασε ο δείκτης τιμών παραγωγού ή τιμές χονδρικής (PPI) τον Μάιο στις ΗΠΑ, ως ένα ακόμη δείγμα της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία. Αναλυτικότερα, ο PPI υποχώρησε οριακά τον Μάιο στο 2,2% ετησίως από το 2,3%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 2,5%.

Σε επίπεδο μήνα, ο δείκτης υποχώρησε 0,2% αντιστρέφοντας την αύξηση 0,5% που είχε καταγράψει τον Απρίλιο, σε μια νέα θετική έκπληξη για τους traders. Εξαιρουμένων των ασταθών τιμών σε τρόφιμα, ενέργεια και υπηρεσίες, ο δομικός PPI παρέμεινε αμετάβλητος. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως χτες είδε το φως της δημοσιότητας ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που έτρεξε τον Μάιο με ετήσιο ρυθμό 3,3%, διολισθαίνοντας οριακά από το 3,4% του Απριλίου.

Σε επίπεδο μήνα, οι τιμές ήταν αμετάβλητες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξάνονταν κατά 0,1%. Επίσης, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 3,4% στις τιμές και σε ετήσια βάση, με τα στοιχεία να είναι ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,3% και 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιμένει η Goldman Sachs - «Πρώτη μείωση επιτοκίων το Σεπτέμβριο από τη Fed»

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed: Νέα «παύση» - «Σήμα» για μία μείωση εντός του 2024

Ευρωαγορές: Απώλειες μετά τη Fed - Άλμα 6% για την Atos

gazzetta
gazzetta reader insider insider