Ην. Βασίλειο: Ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ - Καλά νέα για Σούνακ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ην. Βασίλειο: Ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ - Καλά νέα για Σούνακ
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως στο πρώτο τρίμηνο του έτους, γεγονός που ενισχύει το επιχείρημα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ότι το έθνος έχει γυρίσει σελίδα μετά την ύφεση πέρυσι.

Η οικονομία της Βρετανίας εξήλθε από την ύφεση με τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης σε διάστημα άνω των 2 ετών και υψηλότερο από αυτόν που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, βρίσκοντας σημαντική στήριξη στις υπηρεσίες και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία, αναβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή της για ανάπτυξη 0,6%. Κανένας από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg δεν περίμενε την αναθεώρηση της εκτίμησης.

Τα στοιχεία ενισχύουν το επιχείρημα του Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ότι το έθνος έχει γυρίσει σελίδα μετά την ήπια ύφεση πέρυσι, αν και οι Συντηρητικοί του Σούνακ χάνουν από το Εργατικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει σταθερή ανάπτυξη το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι καταναλωτές επωφελούνται από την αύξηση των μισθών και τη χαλάρωση της πίεσης του κόστους ζωής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider