Η Τεχεράνη εξάγει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τεχεράνη εξάγει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες
Το Ιράν πουλάει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες, δήλωσε ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News Agency.

Το Ιράν πουλάει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες, δήλωσε ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News Agency, επισημαίνοντας πως μερικά κράτη μπορεί να μην εφαρμόζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πουλάμε το πετρέλαιό μας όπου θέλουμε. Στην πραγματικότητα εξάγουμε σε 17 χώρες, περιλαμβανομένων χωρών στην Ευρώπη», δηλώνει ο Οουτζί σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Mehr News Agency, όταν ερωτήθηκε σχετικά με ξένα δημοσιεύματα για ευρωπαϊκές χώρες που εισάγουν ιρανικό αργό πετρέλαιο.

Ο Ουτζί δήλωσε πως δεν μπορεί να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσότητες που πωλούνται ή με την ταυτότητα των αγοραστών λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε και πάλι κυρώσεις στην Τεχεράνη το 2018, αφού αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του 2015 που επέτρεπε στο Ιράν να πωλεί το πετρέλαιό του με αντάλλαγμα περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

Η συνέπεια ήταν να μειωθεί πολύ ο κατάλογος των αγοραστών του ιρανικού αργού και το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών του να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς την Κίνα και μικρότερες ποσότητες στην περιφερειακή σύμμαχο Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λέιν: Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών - Απαιτούνται δεδομένα πέραν του Ιουνίου

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Καμία προκαθορισμένη πορεία για μειώσεις επιτοκίων

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ χρειάζεται χρόνο να σταθμίσει τις αβεβαιότητες για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider