Η Λαγκάρντ απαντά για την Τέιλορ Σουίφτ και τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Λαγκάρντ απαντά για την Τέιλορ Σουίφτ και τον πληθωρισμό
Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras Tour» δεν είναι ο μόνος παράγοντας που διατηρεί τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης σε υψηλά επίπεδα. Η δήλωση αυτή έρχεται από την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras Tour» δεν είναι ο μόνος παράγοντας που διατήρησε τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης σε υψηλά επίπεδα. Η δήλωση αυτή έρχεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε η Λαγκάρντ, ενώ ο πληθωρισμός των υπηρεσιών ήταν ξανά επίμονος τον περασμένο μήνα στο μπλοκ των 20 χωρών και συνέπιπτε με την sold out περιοδεία της Σουίφτ, δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε αυτόν τον παράγοντα.

«Δεν είναι μόνο η Τέιλορ Σουίφτ, ξέρετε», είπε η Λαγκάρντ στο CNBC από την Πορτογαλία. «Έχουν συμβεί κι άλλα».

Η Λαγκάρντ απαντούσεσε ερώτηση για το εάν η περιοδεία της Σουίφτ ενίσχυσε τον πληθωρισμό των υπηρεσιών, ένα από τα μέτρα που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της περιοδείας της Σουίφτ είναι πλέον διαπιστωμένος και έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να μην έχουν ακόμη κερδίσει στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Όροι όπως «Swiftflation» και «Swiftonomics» εμφανίστηκαν πέρυσι μετά την εκρηκτική αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία, πτήσεις και εστιατόρια λόγω των εμφανίσεών της`. Αναλυτές έχουν, μάλιστα, εκτιμήσει ότι η επίδραση στις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ημερομηνίες των εμφανίσεων της θα μπορούσε ακόμη και να ωθήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να καθυστερήσει την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider