Bloomberg: Οι Tούρκοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές - Oι λόγοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι Tούρκοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές - Oι λόγοι
«Τα εστιατόρια εδώ χρησιμοποιούν τον πληθωρισμό ως πρόσχημα για να ανεβάσουν τις τιμές».

Πολλοί Τούρκοι εκτιμούν πως είναι φθηνότερο να κάνουν διακοπές στη Ελλάδα παρά να μείνουν και να φάνε σε ένα από τα παγκοσμίου φήμης θέρετρα της πατρίδας τους, με αποτέλεσμα εστιατόρια σε ορισμένες παραθεριστικές πόλεις της χώρας τους να είναι μισοάδεια στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με τον πληθωρισμό στην Τουρκία να καλπάζει ανεξέλεγκτος, δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που προτιμούν να παραθερίσουν σε ελληνικά νησιά μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους, πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα για να απολαύσουν ένα γεύμα ή ένα παγωτό. Παράλληλα, πέρα από τις τιμές υπάρχει και τεράστια διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών και της ποιότητας των προϊόντων, σύμφωνα με τον Μουράτ Γιαβούζ, συνταξιούχο Τούρκο τραπεζίτη που επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα.

«Τα εστιατόρια εδώ χρησιμοποιούν τον πληθωρισμό ως πρόσχημα για να ανεβάσουν τις τιμές» επισημαίνει, αποσαφηνίζοντας πως οι τιμές των εστιατορίων και των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 91% τον Ιούνιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τον ήδη εντυπωσιακό πληθωρισμό του 71,6%.

Ταυτόχρονα, η ταχεία χορήγηση βίζας διευκολύνει τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, ενώ επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν συρρεύσει στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλους αριθμούς που η χώρα μας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στα κρουαζιερόπλοια, λόγω του «κατακλυσμού», όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Με τα επιτόκια στο 50% και τον πληθωρισμό πάνω από το 70%, ο κόσμος έχει πάθει σοκ», δήλωσε ο Μπαρίς Τανσεβέρ, ιδρυτής του πολυτελούς Sunset Grill & Bar στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τονίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν μειωθεί περίπου κατά ένα τέταρτο σε σχέση με πέρυσι. Οι τιμές είναι πλέον απρόσιτες για τους περισσότερους, συμπληρώνει, διαμηνύοντας πως «όλοι γινόμαστε φτωχότεροι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προκλήσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Η απάντηση Αθήνας, Λευκωσίας και Ευρώπης - Η ομιλία Μητσοτάκη

Κασσελάκης: Ανάληψη πρωτοβουλιών για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας

Φον ντερ Λάιεν: Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό

gazzetta
gazzetta reader insider insider