Τουρκία: Σε χαμηλό 9 μηνών o πληθωρισμός τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Σε χαμηλό 9 μηνών o πληθωρισμός τον Ιούλιο
Σε χαμηλό εννέα μηνών υποχώρησε ο ετήσιος καταναλωτικός πληθωρισμός της Τουρκίας, με σημαντική πτώση στο 61,78%, τον Ιούλιο από 71,60% τον Ιούνιο, επίπεδο χαμηλότερο των προβλέψεων των οικονομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TurkStat).

Σε χαμηλό εννέα μηνών αποκλιμακώθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Ιούλιο, με επιβράδυνση στο 61,78%, τον Ιούλιο από 71,60% τον Ιούνιο, κάτω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TurkStat). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην εκπαίδευση με 104,50%, ενώ τα είδη ένδυσης και υπόδησης κατέγραψαν τις χαμηλότερες αυξήσεις με 39,75%.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων της ενέργειας, των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, των αλκοολούχων ποτών και του καπνού, διαμορφώθηκε στο 60,23% τον Ιούλιο. Έρευνα της Anadolu την Παρασκευή προέβλεπε τον πληθωρισμό του Ιουλίου να αγγίζει το 62,23% σε ετήσια και 3,51% σε μηνιαία βάση.

Σε μηνιαία βάση, ο τουρκικός ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 3,23% από τον Ιούνιο. «Ο πληθωρισμός υποχωρεί», διαπίστωσε ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ Μεχμέτ Σιμσέκ, προσθέτοντας πως: «συνεχίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, ενώ κύριος στόχος του προγράμματός μας είναι ο αποπληθωρισμός. Η μείωση του πληθωρισμού θα γίνει περισσότερο αισθητή την επόμενη περίοδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή πτώση για τα futures της Wall Street στον ρυθμό του διεθνούς sell off

Ιράν: Δεν θέλει περιφερειακή κλιμάκωση, αλλά πρέπει «να τιμωρήσει» το Ισραήλ

Ανεβάζει τον πήχη για Εθνική - Alpha η UBS - Νέες τιμές στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider