ΗΠΑ: Ανοδική πορεία για τον κλάδο των υπηρεσιών παρά τις ανησυχίες για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανοδική πορεία για τον κλάδο των υπηρεσιών παρά τις ανησυχίες για ύφεση
Απότομη ανάκαμψη κατέγραψε για τον Ιούλιο ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Απότομη ανάκαμψη κατέγραψε για τον Ιούλιο ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, δίνοντας μία «ανάσα» στις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ.

Το Institute for Supply Management ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών του υποχώρησε στο 51,4% τον Ιούλιο από 48,8% τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2020 στην κορύφωση της πανδημίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης ISM θα φτάσει στο 50,9%.

Μία ανάγνωση κάτω του 50% θεωρείται θετική για την οικονομία. «Οι περισσότερες επιχειρήσεις είτε παρέμειναν στάσιμες, είτε αναπτύχθηκαν με σταθερό ρυθμό», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Στιβ Μίλερ.

Ωστόσο, ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management, ένας δείκτης - βαρόμετρο για την εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στο 48,5% τον Ιούνιο από 48,7% τον Μάιο. Μία ανάγνωση κάτω του 50% σηματοδοτεί συρρίκνωση, σηματοδοτώντας ότι η ύφεση του κλάδου της βιομηχανίας δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών των εργοστασίων υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών που υποδηλώνει βραδύτερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ρυθμούς ξεπουλήματος και η Wall Street - Πάνω από 900 μονάδες χάνει ο Dow, στο -3% ο Nasdaq

Σε χαμηλό εξαμήνου οι ευρωαγορές: Στο «τιμόνι» οι πωλητές - Βαρίδι η τεχνολογία

«Μαύρη Δευτέρα» στις αγορές: Ημέρες 1987 στην Ιαπωνία, κύμα ρευστοποιήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΧΑ - Το δίλημμα των επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider