Κρούγκμαν: Αναγκαία μία έκτακτη μείωση επιτοκίων από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρούγκμαν: Αναγκαία μία έκτακτη μείωση επιτοκίων από την Fed
Την ανάγκη για μία έκτακτη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και πριν από την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αναδεικνύει ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Την ανάγκη για μία έκτακτη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και πριν από την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αναδεικνύει ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν με ανάρτηση του στο κοινωνικό μέσο X.

«Οπότε, ακόμα και αν είχα ταχθεί υπέρ της μείωσης των επιτοκίων - κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο - δεν είχα προηγουμένως απευθύνει κάλεσμα για μείωση πριν από την επόμενη συνεδρίαση διότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να έστελνε σήμα πανικού. Αλλά από τη στιγμή που βλέπουμε ήδη πανικό, το επιχείρημα αυτό χάνει την ισχύ του. Υπάρχει πραγματικός λόγος για έκτακτη μείωση των επιτοκίων σύντομα».

Με νεότερη του ανάρτηση, τόνισε ότι «η Fed έχει επικριθεί για το γεγονός ότι άργησε να αυξήσει τα επιτόκια ενόψει της αύξησης του πληθωρισμού. Αλλά η παθητικότητά της μπροστά στην αποκλιμάκωσή του έχει διαρκέσει περισσότερο και μπορεί να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανοδική πορεία για τον κλάδο των υπηρεσιών παρά τις ανησυχίες για ύφεση

«Μαύρη Δευτέρα» στις αγορές: Ημέρες 1987 στην Ιαπωνία, κύμα ρευστοποιήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΧΑ - Το δίλημμα των επενδυτών

Τουρκία: Το ban στο Instagram φέρνει πλήγμα 11,5 εκατ. ημερησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider