Κίνα: Ρεκόρ κατέγραψε o όγκος εμπορίου αγαθών στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ρεκόρ κατέγραψε o όγκος εμπορίου αγαθών στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου
Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατέγραψε νέο ρεκόρ στο φετινό επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ενισχύοντας τη δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατέγραψε νέο ρεκόρ στο φετινό επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ενισχύοντας τη δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος εμπορίου των αγαθών κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,2% επί τη βάσει της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος (γιουάν) κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 5,4%, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

«Η οικονομία της Κίνας έχει μία σταθερή πορεία από την αρχή του έτους, ενώ το εξωτερικό εμπόριο έχει διατηρήσει μία σταθερή και θετική δυναμική», δήλωσε ο Λιου Νταλιάνγκ, διευθυντής του τμήματος στατιστικής της GAC.

«Η ετήσια αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας διατηρήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο», πρόσθεσε ο Λιου.

Επί τη βάσει της ισοτιμίας του δολαρίου, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας καταγράφηκε στα 3,5 τρισ. δολάρια (3,21 τρισ. ευρώ) από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές έφτασαν στα 2,01 τρισ. δολάρια (1,84 τρισ. ευρώ), ενώ οι εισαγωγές καταγράφηκαν στα 1,49 τρισ. δολάρια (1,36 τρισεκατομμύριο ευρώ).

Κίνα: Τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 34 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουλίου

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας καταγράφηκαν στα 3,2564 τρισ. δολάρια (2,98 τρισ. ευρώ) στα τέλη Ιουλίου, αυξημένα κατά 34 δισ. δολάρια ή 1,06% σε σύγκριση με το επίπεδό τους στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

H Κρατική Υπηρεσία Συναλλάγματος της Κίνας (SAFE) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η ισοτιμία του δολαρίου μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των οικονομικών επενδυτικών στοιχείων αυξήθηκαν γενικότερα υπό την επίδραση παραμέτρων, όπως τα μακροοικονομικά δεδομένα, οι νομισματικές πολιτικές, αλλά και οι προσδοκίες των επενδυτών για την πορεία των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.

«Με δεδομένη τη συνδυαστική επίδραση παραγόντων όπως οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων, αλλά και οι αλλαγές στις τιμές των επενδυτικών προϊόντων, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στην Κίνα αυξήθηκαν τον Ιούλιο», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider