Γερμανία: Οριακή ανάπτυξη της οικονομίας το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οριακή ανάπτυξη της οικονομίας το 2024
Την προοπτική οριακής ανάπτυξης αντιμετωπίζει φέτος η Γερμανία στον απόηχο της αιφνιδιαστικής συρρίκνωσης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με οικονομολόγους.

Την προοπτική οριακής ανάπτυξης αντιμετωπίζει φέτος η Γερμανία στον απόηχο της αιφνιδιαστικής συρρίκνωσης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με οικονομολόγους.

Σύμφωνα με την μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη μηνιαίας έρευνας του Bloomberg, το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,1% το 2024, σε σύγκριση με το 0,2% προηγούμενης πρόβλεψης. Οι αναλυτές περιόρισαν επίσης τις προοπτικές τους για το 2025 στο 1,1%.

Η αρνητική αξιολόγηση ακολουθεί στοιχεία που έδειξαν ότι τα βιομηχανικά «δεινά» της χώρας συνεχίζουν να εμποδίζουν την ανάπτυξη, προκαλώντας απροσδόκητη συρρίκνωση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Ενώ οι αναφορές την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων και η παραγωγή της βιομηχανίας αυξήθηκαν στο τέλος αυτής της περιόδου, αυτή η άνοδος δεν είναι ακόμη αρκετή για να καλύψει το χαμένο έδαφος μέχρι στιγμής. Οι εξαγωγές απέτυχαν να αυξηθούν τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η μεταποιητική βάση που ήταν στο παρελθόν βασικός μοχλός της γερμανικής ανάπτυξης.

Η πρόβλεψη 0,1% των οικονομολόγων είναι σύμφωνη με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Bundesbank και ο ΟΟΣΑ βλέπουν ελαφρώς μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Στην πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεσή της, η γερμανική κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να προειδοποιεί ότι «η βιομηχανική δραστηριότητα είναι πιθανό να βελτιωθεί μόνο αργά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα μειώσει το βασικό επιτόκιο έξι φορές μέχρι το τέλος του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider