Μπόουμαν της Fed: Επιφυλακτική απέναντι στη μείωση των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόουμαν της Fed: Επιφυλακτική απέναντι στη μείωση των επιτοκίων
Επιφυλακτική απέναντι σε τυχόν αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve, δηλώνει η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Μισέλ Μπόουμαν.

Επιφυλακτική απέναντι σε τυχόν αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve, δηλώνει η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Μισέλ Μπόουμαν, επικαλούμενη τους συνεχιζόμενους κινδύνους ανοδικής απόκλισης του πληθωρισμού, ενώ προειδοποιεί πως η υπεραντίδραση σε μεμονωμένα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας θα μπορούσε να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί.

Οι δηλώσεις της Μπόουμαν σε συνέδριο τραπεζιτών στην Αλάσκα δείχνουν ότι παραμένει μεταξύ των υπεύθυνων χάραξης πολιτικών της Fed που δίνουν προτεραιότητα στη συγκράτηση του πληθωρισμού (hawkish). Παρότι αυτή τη φορά δεν επανέλαβε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, αν χρειαστεί, δεν αποκάλυψε εάν είναι έτοιμη να στηρίξει μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί υπό την τρέχουσα πολιτική, είπε, και εάν εξακολουθήσει να κατευθύνεται προς το επίπεδο στόχο της Fed του 2%, «θα κριθεί κατάλληλη μια σταδιακή μείωση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων προκειμένου να αποτρέψουμε την νομισματική πολιτική από το να γίνει πολύ περιοριστική για την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

Ωστόσο η Μπόουμαν σύστησε «να είμαστε υπομονετικοί και να μην ανακόψουμε τη συνεχιζόμενη πρόοδο στην επιβράδυνση του πληθωρισμού μέσω της υπεραντίδρασης σε μεμονωμένα στοιχεία».

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Reuters: Αναμένονται άλλες 3 μειώσεις επιτοκίων από την Fed φέτος

Γρίφος η κίνηση της Fed το Σεπτέμβριο - Τα τρία σενάρια της ING

gazzetta
gazzetta reader insider insider