Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι νικητές μεταλλίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι νικητές μεταλλίων
Ενώ η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν μοιράζει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με μπόνους 1ης, 2ης και 3ης θέσης.

Καθώς η «σκόνη» των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατακάθεται, η Πόλη του Φωτός καλωσορίζει μια νέα ορδή αθλητών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ενώ η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν μοιράζει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με μπόνους 1ης, 2ης και 3ης θέσης.

Το CNBC συγκέντρωσε πληροφορίες από εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές και αθλητικούς συλλόγους για τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρει κάθε χώρα:

Στην αρχή του έτους, η καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι Παραολυμπιονίκες θα λάβουν το ίδιο χρηματικό μπόνους με τους ολυμπιονίκες για τη θέση τους στο βάθρο: 20.000 δολάρια Καναδά (14.786 $) για το χρυσό, 15.000 δολάρια Καναδά για το ασημένιο και 10.000 δολάρια Καναδά για το χάλκινο. Η διοργανώτρια χώρα Γαλλία απονέμει επίσης μπόνους παραολυμπιακών μεταλλίων, ισάξια με αυτά που δίνονται στους Ολυμπιονίκες.

Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία. Οι αθλητές των Παραολυμπιακών λαμβάνουν τα ίδια χρηματικά μπόνους με τους Ολυμπιονίκες - 94.000 ευρώ για τους χρυσούς αθλητές, 48.000 ευρώ για τους ασημένιους και 30.000 ευρώ για τους χάλκινους.

Οι παραολυμπιονίκες της Μαλαισίας πρόκειται να λάβουν χρηματική ανταμοιβή 1 εκατομμυρίου ρινγκίτ Μαλαισίας (228.623 δολάρια) για το χρυσό, 300.000 ρινγκίτ για το ασημένιο και 100.000 ρινγκίτ για το χάλκινο. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει εξισώσει τα βραβεία των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών το 2016.

Ο πρόεδρος του Παραολυμπιακού Συμβουλίου της Μαλαισίας είπε ότι τρεις εξωτερικές εταιρείες χορηγούν πρόσθετα μπόνους μετρητών έως και 60.000 ρινγκίτ για το χρυσό, 30.000 ρινγκίτ για το ασημένιο και 15.000 ρινγκίτ για το χάλκινο.

Οι χρυσοί Παραολυμπιονίκες της Ιαπωνίας θα λάβουν 3 εκατ. γιεν (20.780 $) από την Ιαπωνική Παρά Αθλητική Ένωση, λιγότερο από τα 5 εκατ. γιεν που απονέμει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας στους χρυσούς Ολυμπιονίκες. Οι ασημένιοι και χάλκινοι παραολυμπιονίκες θα λάβουν πληρωμές ίσες με τους αντίστοιχους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, στα 2 εκατομμύρια γιεν και 1 εκατομμύριο γιεν, αντίστοιχα.

Η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Νότια Κορέα προσφέρουν επίσης στους Παραολυμπιακούς Ολυμπιονίκες χρηματικές ανταμοιβές ίσες με αυτές των ολυμπιακών ομολόγων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider