Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 1,4 λεπτά/κιλοβατώρα η επιδότηση τον Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 1,4 λεπτά/κιλοβατώρα η επιδότηση τον Σεπτέμβριο
Στα 1,4 λεπτά/ κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Στα 1,4 λεπτά/ κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στο Mega o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως οι τελικές τιμές θα είναι στα επίπεδα του Αυγούστου ή ελάχιστα κάτω.

Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο, τόνισε πως πρόκειται για έναν δύσκολο μήνα, καθώς η Ουκρανία απορροφά μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τις γειτονικές χώρες αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση και πως χρειάζεται και ευρωπαϊκή παρέμβαση - αν και είναι δύσκολο να υπάρξει- για να μειωθούν οι τιμές του ρεύματος διεθνώς. Ωστόσο, με το που μπαίνει το φθινόπωρο, συνέχισε ο κ. Σκυλακάκης, υπάρχει δραστική μείωση της ζήτησης.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα για αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας το φθινόπωρο, καθώς η ζήτηση μειώνεται δραστικά σε σχέση με το καλοκαίρι, στις 5,5 γιγαβατώρες ημερησίως περίπου από 7,5-10,5 γιγαβατώρες κατά τους θερινούς καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, εξαιτίας του υψηλού χονδρεμπορικού κόστους, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τις επιδοτήσεις στα οικιακά τιμολόγια και για τον νέο μήνα.

Οι ανακοινώσεις των εταιρειών

- Στα 15,94 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα είναι η χρέωση ημέρας στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (Γ1) για τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μείωση 3% σε σχέση με τον Αύγουστο (16,391 λεπτά του ευρώ ανά kWh). Με την επιδότηση, η τελική τιμή τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στα 14,791 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 κιλοβατώρων, τον Σεπτέμβριο η χρέωση του Γ1 είναι 17,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Επίσης, η χρέωση του νυχτερινού (στο Γ1Ν) είναι 12,84 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

- Σταθερές κράτησε τις χρεώσεις της στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος η Protergia (Metlen). Επομένως, με τον Σεπτέμβριο συμπληρώνεται ένα τρίμηνο που το ειδικό τιμολόγιο της εταιρείας (Protergia Home Value Special) διαμορφώνεται στα 15,99 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με την έκπτωση συνέπειας.

- Αμετάβλητο, για 3ο συνεχόμενο μήνα, διατήρησε και η ΗΡΩΝ το ειδικό της τιμολόγιο, ΗΡΩΝ Basic Home. Αυτό σημαίνει πως και τον Σεπτέμβριο η χρέωση του τιμολογίου είναι 15,879 λεπτά ανά κιλοβατώρα, συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας.

- Σταθερές σε σχέση με τον Αύγουστο διατήρησε τις χρεώσεις της και η Elpedison στο Ειδικό Τιμολόγιο Οικιακό. Ως συνέπεια, για μηνιαία κατανάλωση έως 100 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 15,85 λεπτά ανά kWh, και για τις καταναλώσεις πάνω από αυτό το όριο 19,95 λεπτά ανά kWh.

- Με την έκπτωση συνέπειας, στα 17,35 λεπτά ανά kWh διαμορφώνεται το «Ρεύμα Οικιακό», ειδικό τιμολόγιο της «Φυσικό Αέριο», με μικρή άνοδο κατά 2% σε σχέση με τον Αύγουστο.

- Αμετάβλητο διατήρησε το ειδικό τιμολόγιό της η NRG, στα 18,731 λεπτά ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας.

- Μείωση 43% καταγράφεται στο ειδικό τιμολόγιο της ZeniΘ, η χρέωση του οποίου για τον Σεπτέμβριο είναι 15,833 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

- Στα 15,99 λεπτά ανά κιλοβατώρα, λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση, διαμορφώνεται το ειδικό τιμολόγιο της Ελίν, Power On! Home Green. Η χρέωση είναι οριακά αυξημένη κατά 1% σε σχέση με τον Αύγουστο (15,805 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

- Η χρέωση της Volton είναι 19,48 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις – Τι προβλέπει η συμφωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider