Χατζηδάκης: «Κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: «Κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά»
«Δεν εκλεγήκαμε για να τα αλλάξουμε όλα με ένα θαύμα από τη μια στιγμή στην άλλη» τονίζει ο υπουργός σε ανάρτησή του το Facebook.

«Κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία. Αλλά κι αυτή η προσπάθεια να μας παρουσιάσουν ορισμένοι ότι, αντί να πάμε μπρος, πάμε πίσω κι ότι σε λίγο θα γίνουμε σαν ορισμένες χώρες της Αφρικής, παραπάει!» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτητησή του στο Facebook.

Θέλοντας να απαντήσει στα σχόλια της αντιπολίτευσης για τη πορεία της οικονομίας, ο υπουργός τόνισε παρέθεσε επίσημους πίνακες με αναλυτικά στατιστικά στοιχεία της Κομισιόν, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών, για να αποδείξει ότι «η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια πάει μπροστά».

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε:

«- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.
- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην ποσοστιαία αύξηση του όγκου επενδύσεων.
- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ.
- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση μεριδίου στις παγκόσμιες εξαγωγές αγαθών.
- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση επιπέδου ανταγωνισμού, όπως αυτό ορίζεται και μετριέται από τον ΟΟΣΑ.
- Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση όσον αφορά τη μείωση της διαφοράς απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου.
- Η Ελλάδα είναι η χώρα με τον χαμηλότερο σωρευτικό πληθωρισμό σε όλη την ΕΕ. Ακόμα και στον πληθωρισμό τροφίμων, που πράγματι υπάρχει σοβαρό θέμα, το πρόβλημα είναι ελαφρώς μικρότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ (αύξηση 25,8% έναντι 26,1%)»

Και συνέχισε: «Και πάλι θα υπάρξουν πολλοί που θα πουν “Δεν βλέπεις ότι ακόμα υπάρχει μια σειρά από προβλήματα, ότι υπάρχει ανεργία, ότι υπάρχει φτώχεια, ότι υπάρχουν ανισότητες; Πού ζεις εσύ και δεν τα βλέπεις;” Αυτά που επαναλαμβάνονται κάθε μέρα. Λοιπόν, ακούστε: Μπορεί άραγε κανείς να αμφισβητήσει ότι έχουν βρει δουλειά, με βάση το ΕΡΓΑΝΗ, 500.000 Έλληνες την τελευταία πενταετία; Είναι μικρό πράγμα; Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο κατώτατος μισθός ανέβηκε από 650 ευρώ το 2019 σε 830 ευρώ το 2024 και ότι αυτό είναι μια αύξηση 27%, ενώ ο πληθωρισμός σωρευτικά θα έχει ανέβει 16,5%; Αμφισβητήσει κανείς ότι, με βάση τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα έχει αυξηθεί 7,7% την τελευταία πενταετία, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (3,3%) και σχεδόν τριπλάσιο της ευρωζώνης (2,3%);».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Περίοδος πρωτοφανών προκλήσεων για τις νομισματικές αρχές - Ασυνήθιστη η φύση των κινδύνων

Οικονόμου: Δημιουργούμε έναν καινοτόμο Συγκοινωνιακό Χάρτη για τη Θεσσαλονίκη

Πράσινα τιμολόγια: Οι τελικές τιμές Σεπτεμβρίου με την επιδότηση – Αναλυτικός πίνακας

gazzetta
gazzetta reader insider insider