Προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ για το «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» - Καλύψεις νέων καλλιεργειών με αυξημένες ενισχύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προϋπολογισμός 60 εκατ. ευρώ για το «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» - Καλύψεις νέων καλλιεργειών με αυξημένες ενισχύσεις
Στα 60 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ».

Στα 60 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» όπως αναγράφεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγραμματίζεται να εκδοθεί εντός του φθινοπώρου του 2024.

Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση σημαντικών εντομολογικών εχθρών των επιλέξιμων καλλιεργειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στις καλλιέργειες που ήταν ήδη επιλέξιμες, (ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές και αμπέλια), προστίθενται νέες καλλιέργειες (καρυδιές και εσπεριδοειδή) και νέοι εντομολογικοί εχθροί-στόχοι (ψευδόκοκκος αμπέλου και ανθοτρήτης εσπεριδοειδών).

Επιπλέον, προβλέπονται αυξημένες τιμές ενίσχυσης σε σχέση με αυτές της προηγούμενης περιόδου, οι οποίες ξεπερνούν το 50% για την πλειονότητα των καλλιεργειών, κατόπιν της υποβολής αιτήματος κοινοποίησης τροποποιήσεων του ΣΣ ΚΑΠ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Ιουλίου. Οι αιτήσεις στήριξης από τους ενδιαφερόμενους θα υποβληθούν ηλεκτρονικά βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024, η υποβολή της οποίας αποτελεί προαπαιτούμενο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά: Πώς επηρεάζονται τα ελληνικά νοικοκυριά

Σταθερό παραμένει το εμπορικό ισοζύγιο αγροδιατροφικών προϊόντων στην ΕΕ

Μόνιμη η απαλλαγή από ΕΦΚ για αγροτικό πετρέλαιο από 2025 - Έκπτωση φόρου για δωρεές προς Δημόσιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider