Αυξημένη 10,6% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένη 10,6% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,7%.

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 10,6% έναντι μείωσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 7,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,7%.

Η αύξηση κατά 10,6% τον Ιούλιο προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

• Κατά 14,5% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
• Κατά 10,2% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων.
• Κατά 3,4% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Από την μείωση:
• Κατά 1,9% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου - υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο – Υψηλές αυξήσεις σε ένδυση, εστίαση και στέγαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider