Υπερταμείο και Δημήτρης Παπανικολάου προωθούν πρόγραμμα συμπερίληψης για τα άτομα με αυτισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερταμείο και Δημήτρης Παπανικολάου προωθούν πρόγραμμα συμπερίληψης για τα άτομα με αυτισμό
Μια ομιλία έμπνευσης και ενθάρρυνσης έκανε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου στο Growthfund Agora, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. 

Μια ομιλία έμπνευσης και ενθάρρυνσης έκανε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου στο Growthfund Agora, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε το Υπερταμείο/Growthfund για την πρόσκληση δίνοντας συγχαρητήρια για το ευρηματικό και διαδραστικό μπασκετικό θέμα του περιπτέρου.

Μιλώντας για την κόρη του Άρια αλλά και για τον ίδιο, αποφάσισε να βγει δημόσια και να ενημερώσει τους νέους στα σχολεία και την κοινωνία για τον Αυτισμό δημιουργώντας ταυτόχρονα μια μοναδική Ακαδημία Μπάσκετ με την υποστήριξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δις MVP του NBA, και του Νίκου Γκάλη, τον μοναδικό Έλληνα - μέλος του Hall Of Fame.

Το πρόγραμμα UniquAll επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών μέσω της αθλητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η πρωτοβουλία, δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά με αυτισμό να συμμετέχουν σε ομαδικά αθλητικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τον αθλητικό κόσμο γύρω από τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία των λέξεων που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε για τον αυτισμό και την αναπηρία χωρίς να έχουμε συναίσθηση πόσο προσβάλουν και πληγώνουν τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι κανένας δεν πεθαίνει από τον αυτισμό αλλά μόνο από τον αποκλεισμό. Γι’ αυτό και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Growthfund για την προώθηση ενός προγράμματος συμπερίληψης στις θυγατρικές του. Όπως ανέφερε ήδη τα ΕΛΤΑ έχουν κυκλοφορήσει τα γραμματόσημα για την αποδοχή της διαφορετικότητας με ένα μέρος των εσόδων να διατίθενται για τους σκοπούς του UniquAll.

Μίλησε επίσης για τα παιδικά του χρόνια και για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε στα Νέα Λιόσια, με αγάπη όμως από τους εκπαιδευτικούς γονείς του. Αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που έχει βιώσει στο μπάσκετ αλλά και τις μεγάλες ήττες και απογοητεύσεις, μέσα από τις οποίες πήρε μαθήματα ζωής και δύναμης.

«Οι σκληρές εποχές οδηγούν στην ευημερία. Η ευημερία πάντα συνορεύει με την αλαζονεία ή την οκνηρία και ξαναοδηγεί στις σκληρές εποχές και έτσι γίνεται ο κύκλος ζωής. Η σπουδαιότητα κρύβεται στην ταπεινότητα. Ποτέ δεν θα χάσετε αν είστε μετρημένοι στο μυαλό και στα λόγια», τόνισε αναφερόμενος στην επιτυχία που έζησε σε μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημόσιο: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί όλων των υπαλλήλων το 2025 - Γιατί συνδέονται με τον κατώτατο

Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία

ΔΥΠΑ: Έως 1.297 ευρώ το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα για το 2024 - Οι δικαιούχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider