ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν καταγράφηκε κάποιο σημάδι εκτεταμένων απολύσεων στην αμερικανική οικονομία.

Μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν καταγράφηκε κάποιο σημάδι εκτεταμένων απολύσεων στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας ανήλθαν την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου σε 230.000, αυξημένες κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν συνολικά 225.000 νέες αιτήσεις, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το χαμηλό επίπεδο των απολύσεων δείχνει ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση παρά τη μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας και των νέων προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν αρκετή ζήτηση για να διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα στελέχωσης σε ένδειξη ότι η οικονομία συνεχίζει να επεκτείνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider