Κάζιμιρ (ΕΚΤ): «Σχεδόν σίγουρα» θα περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για μία μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάζιμιρ (ΕΚΤ): «Σχεδόν σίγουρα» θα περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για μία μείωση επιτοκίων
Την πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα είναι σε θέση να μειώσει ξανά τα επιτόκια στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους, δηλαδή την 12η Δεκεμβρίου, εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πίτερ Κάζιμιρ.

Την πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα είναι σε θέση να μειώσει ξανά τα επιτόκια στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους, δηλαδή την 12η Δεκεμβρίου, εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πέτερ Κάζιμιρ.

«Σχεδόν σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα πριν κάνουμε την επόμενη κίνησή μας», επεσήμανε τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας πως: «Θα χρειαζόμουν μια σημαντική αλλαγή, ένα ισχυρό μήνυμα, σχετικά με τα projections για να υποστηρίξω μία ακόμη περικοπή τον Οκτώβριο. Αλλά είναι γεγονός πως έχουμε ελάχιστες νέες πληροφορίες είναι στα σκαριά».

«Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας (ψαλίδισμα στο κόστος δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης), σίγουρα δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία μείωσης των επιτοκίων κάθε φορά που συναντιόμαστε. Παραμένουμε ανοιχτόμυαλοι, αλλά κατά την άποψή μου, εξακολουθεί να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ο πληθωρισμός να είναι υψηλότερος μεσοπρόθεσμα από ό,τι προβλέπουμε επί του παρόντος» εξήγησε.

«Ο πληθωρισμός, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, είναι ακόμη επίμονος. Οι προοπτικές μας στηρίζονται σε μία σημαντική επιβράδυνση το επόμενο έτος, αλλά αυτή η αποκλιμάκωση μπορεί να μην έρθει» υπογράμμισε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομική ανάκαμψη της Γηραιάς Ηπείρου είναι απογοητευτικά αδύναμη.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μείωση των επιτοκίων δεν είναι μια μαγική λύση, κάποιοι θα πρέπει να περιμένουν. Ναι, θα δώσει ώθηση στην οικονομία ως ένα βαθμό, αλλά η οικονομία της Ευρώπης έχει βαθύτερες προκλήσεις» ανέφερε καταληκτικά σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Θωρακισμένες με «μαξιλάρια» κεφαλαίων και ρευστότητας 2 δισ. ευρώ

Σημαντική εβδομάδα για τις ανά τον κόσμο Κεντρικές Τράπεζες

Ευρωαγορές: Ασταθής κατεύθυνση πριν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider