Χατζηθεοδοσίου: Τα στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα επαγγελματιών αφορούν στο μέσο όρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηθεοδοσίου: Τα στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα επαγγελματιών αφορούν στο μέσο όρο
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τα στοιχεία περιλαμβάνουν επίσης τις λεγόμενες επιχειρήσεις «ζόμπι».

Για μέτρα ναι μεν θετικά που, όμως, δεν αφορούν στο παρόν αλλά έχουν μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα απόδοσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αλλά και την εξειδίκευσή τους από το οικονομικό επιτελείο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι τα τρία μεγάλα ζητήματα της οικονομίας σήμερα είναι η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και το κόστος στέγασης, που ροκανίζουν το εισόδημα των πολιτών και κατά συνέπεια και τους τζίρους των επιχειρήσεων. Απόδειξη, όπως ανέφερε, ότι στις θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, το 60% των επιχειρήσεων κατέγραψε χαμηλότερο τζίρο συγκριτικά με πέρυσι.

Σημείωσε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις εξαιρούνται από τα μέτρα προστασίας έναντι του αυξημένου κόστους ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο η αύξηση στην τιμή του ρεύματος για τις επιχειρήσεις αγγίζει 31%.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την καινοτομία και την έρευνα, καθώς και για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, σχολίασε ότι αφορούν κατά κύριο λόγο μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα δηλωθέντα εισοδήματα επαγγελματιών συγκεκριμένων κλάδων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τα στοιχεία αφορούν στο μέσο όρο και περιλαμβάνουν επίσης τις λεγόμενες επιχειρήσεις «ζόμπι», οι οποίες εμφανίζονται τυπικά ανοιχτές, στην πραγματικότητα ωστόσο δεν λειτουργούν αλλά δεν μπορούν να κλείσουν χωρίς να τακτοποιηθούν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος δήλωσε, σε κάθε περίπτωση, υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι συνιστά την πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων στους πολίτες για τη συλλογή αποδείξεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΠΟ: Τρεις ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίσθηκαν από την Ατλάντα των ΗΠΑ

Τρ. Κύπρου: Ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23 Σεπτεμβρίου

Deutsche Bank: Οι 5 λόγοι για να είναι αισιόδοξες οι αγορές παρά την πρόσφατη αστάθεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider