Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις
Την ανάγκη για στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων τόνισε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Την ανάγκη για στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες «καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες», τόνισε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, με αφορμή την «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΣΠ ανέφερε:

«Η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» είναι μία ημέρα κατά την οποία το Ελληνικό Εμπόριο τιμά την ιστορία του και την παράδοσή του, προβληματίζεται για τις προκλήσεις του παρόντος και σχεδιάζει το μέλλον του. Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και έντονου ανταγωνισμού, οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες.

Η αβεβαιότητα που δημιουργείται από γεωπολιτικές αναταράξεις και οικονομικές κρίσεις σε συνδυασμό με την ψηφιακή μετάβαση και τις κλιματικές αλλαγές, δημιουργείένα σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως ο πυρήνας της ελληνικής οικονομίας, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρές προκλήσεις, όπως η περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η υψηλή φορολογία, η γραφειοκρατία και ο έντονος ανταγωνισμός από μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Παρά τις προκλήσεις όμως, διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την ευελιξία, την καινοτομία και την προσωπική σχέση με τους πελάτες. Η ψηφιακή μετάβαση και η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις αλλαγές, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες, διεθνoποιώντας τις δραστηριότητές τους και υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές. Γι αυτό και αναζητούν στοχευμένες πολιτικές που θα τις στηρίξει για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, καινοτόμες και εξωστρεφείς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την πολιτεία, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να ενωθούν σε αυτήν την προσπάθεια. Μέσα από συνεργασίες, επενδύσεις στην εκπαίδευση και την καινοτομία, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πιο δυναμικό και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας και ότι η επιτυχία τους είναι συνυφασμένη με την ευημερία της χώρας μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fourlis: Αυξάνει στα 5,70 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities

Τράπεζα Κύπρου: Πρόθεση επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 25 εκατ. ευρώ στο ΧΑ

Premia Properties: Αυξημένα κέρδη προ φόρων και έσοδα το α' εξάμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider