Handelsblatt: «Γιατί ο Κρίστιαν Λίντνερ ζηλεύει τον Κωστή Χατζηδάκη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: «Γιατί ο Κρίστιαν Λίντνερ ζηλεύει τον Κωστή Χατζηδάκη»
«Κάθε μήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποβάλλει στοιχεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είναι πιθανό να ζηλεύει τα τελευταία στοιχεία του Αθηναίου συναδέλφου του. Εξάλλου, τα ελληνικά κρατικά ταμεία είναι καλά γεμάτα», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt.

«Κάθε μήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποβάλλει στοιχεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είναι πιθανό να ζηλεύει τα τελευταία στοιχεία του Αθηναίου συναδέλφου του. Εξάλλου, τα ελληνικά κρατικά ταμεία είναι καλά γεμάτα», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt.

Όπως τονίζεται, «το πρώτο οκτάμηνο, τα φορολογικά έσοδα ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό κατά 1,9 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν σχεδόν 5% περισσότερο από τα προϋπολογισθέντα».

«Τα πρόσθετα έσοδα οφείλονται εν μέρει στην ισχυρή οικονομία. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,3% το δεύτερο τρίμηνο. Οι χώρες της ευρωζώνης πέτυχαν κατά μέσο όρο ανάπτυξη μόνο 0,6%. Ωστόσο, τα υψηλά φορολογικά έσοδα οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα καταπολεμά με επιτυχία τη φοροδιαφυγή», επισημαίνεται στη συνέχεια.

Φοροδιαφυγή: Η Ελλάδα συγκρούστηκε και με ομάδες ψηφοφόρων με επιρροή

Όπως αναφέρει το γερμανικό μέσο, «για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων για την είσπραξη των φόρων έμοιαζαν μάλλον ημιτελείς. Όλες οι συμμαχίες απέφευγαν τη σύγκρουση με ομάδες ψηφοφόρων με επιρροή, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του. «Δουλεύει», ανάρτησε χαρούμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι "οι αλλαγές που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούσαν αδύνατες, εφαρμόζονται"», καταλήγει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Χρυσό Βραβείο για τη ΓΔΔΕ στα Compliance Awards 2024

Χατζηδάκης: Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα φέρει μειώσεις φόρων

Χατζηδάκης στο Bloomberg: Στο 2,4% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2024 - Σημαντική μείωση του χρέους τα επόμενα χρόνια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider