Χατζηδάκης: Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα φέρει μειώσεις φόρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα φέρει μειώσεις φόρων
Τη σημασία πάταξης της φοροδιαφυγής, που θα οδηγήσει σε μείωση φόρων, ανέλυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τη σημασία πάταξης της φοροδιαφυγής, που θα οδηγήσει σε μείωση φόρων, ανέλυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέχεια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που παρουσιάστηκε χθες.

«Υπολογίζουμε ότι το 2027 θα έχουμε μία αύξηση των κρατικών εσόδων, της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, κατά των μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτό είναι φορολογική δικαιοσύνη», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Εάν πράγματι διαπιστωθεί αυτή η πρόοδος και καταγραφεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε χωρίς να δημιουργηθεί θέμα ως προς την ισορροπία, θα υπάρξει μείωση φόρων, με την προτεραιότητα να δίνεται στους άμεσους φόρους γιατί αυτοί πάνε κατευθείαν στις τσέπες των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, φιλολαϊκό, και «θα προχωρήσουμε μπροστά για να το εφαρμόσουμε». «Ούτε εγώ, αλλά ούτε πρωτίστως ο πρωθυπουργός θα λερώσουμε το όνομά μας με λαϊκίστικες παρεκτροπές, τα οποία θα μπορούσαν να ζημιώσουν την οικονομία αλλά και την πατρίδα μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεσοπρόθεσμο: Το περιθώριο για επιπλέον μέτρα και το διπλό στοίχημα φοροδιαφυγής και δαπανών 

Χατζηδάκης: Άνοδος ΑΕΠ κατά 50 δισ. έως το 2028 – Επιπλέον «χώρος» 4 δισ. στο Μεσοπρόθεσμο 2024 -2028

Ποιες φοροελαφρύνσεις φέρνει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider