Υπομονή συστήνει ο Μπόστιτς για νέα μείωση επιτοκίων από Fed

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υπομονή συστήνει ο Μπόστιτς για νέα μείωση επιτοκίων από Fed
Δεν διακατέχεται από πρεμούρα να μειώσει τα επιτόκια ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς.

Δεν διακατέχεται από πρεμούρα να μειώσει τα επιτόκια ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς διαμηνύοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν τον στόχο τους για πληθωρισμό 2%. Το «γεράκι» τόνισε πως το επιτόκιο βρίσκεται ακόμη «αρκετά» πάνω από το επίπεδο στο οποίο ούτε ενισχύει ούτε επιβραδύνει την οικονομία.

Δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο στόχο της Fed μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. «Δεν βιάζομαι να φτάσω στο ουδέτερο επίπεδο», επεσήμανε, προσθέτοντας πως: «πρέπει να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας του 2% και δεν θέλω να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο πληθωρισμός θα σταματήσει επειδή δεν ήμασταν αρκετά περιοριστικοί για αρκετό καιρό. Γι’ αυτό θα κάνω υπομονή».

Αναμένει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν τις αποταμιεύσεις τους, αλλά θεωρεί ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αξιωματούχοι της Fed θα συνεδριάσουν στις 6-7 Νοεμβρίου του επόμενου έτους, αμέσως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider