Γερμανία: Πτώση 1,4% στις τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Πτώση 1,4% στις τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο
Γερμανία / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημείωσαν οι τιμές παραγωγού (PPI) στη Γερμανία ετησίως τον Σεπτέμβριο, κατά 1,4%, λόγω κυρίως των σημαντικά χαμηλότερων τιμών της ενέργειας.

Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημείωσαν οι τιμές παραγωγού (PPI) στη Γερμανία ετησίως τον Σεπτέμβριο, κατά 1,4%, λόγω κυρίως των σημαντικά χαμηλότερων τιμών της ενέργειας. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν μικρότερη μείωση, κατά 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Destatis, οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν κατά 4,6% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο, αλλά αυξήθηκαν κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας ήταν ο κύριος λόγος της πτώσης, οι οποίες ήταν μειωμένες τον Σεπτέμβριο κατά 6,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των ορυκτελαίων μειώθηκαν κατά 14,4%.

Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,2%, καθώς αυξήθηκε το κόστος για κεφαλαιουχικά, καταναλωτικά και ενδιάμεσα αγαθά.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία, που θεωρείται σημαντικός δείκτης για τον πληθωρισμό, υποχώρησε για 15ο διαδοχικό μήνα.

Ο εναρμονισμένος με την ΕΕ γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, στο 1,8% από 2,0% τον Αύγουστο, όπως επιβεβαίωσε η στατιστική υπηρεσία. Μέσα στον μήνα, οι τιμές του Σεπτεμβρίου έπεσαν κατά 0,5%, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι βλέπει τώρα η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

Η UBS πουλά το 50% της Swisscard στην American Express

Scott Woodgate (Microsoft): Το κυβερνοέγκλημα η τρίτη μεγαλύτερη «οικονομία» παγκοσμίως – Ευάλωτες οι επιχειρήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider