Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Όλα τα σενάρια πιθανά τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Όλα τα σενάρια πιθανά τον Δεκέμβριο
Πέτερ Κάζιμιρ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει ευέλικτη καθώς πλησιάζει στην τελική συνεδρίαση του 2024, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει ευέλικτη καθώς πλησιάζει η τελευταία συνεδρίαση του 2024, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ. Πρόσθεσε ότι ο αντιπληθωρισμός (η βραδύτερη άνοδος του πληθωρισμού) κινείται με σταθερό ρυθμό και είναι πιθανές περισσότερες μειώσεις στο κόστος δανεισμού.

«Η απόφασή μας να μειώσουμε τα επιτόκια τον Οκτώβριο, αφήνει την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ανοιχτή. Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι».

Κατά τον Κάζιμιρ, εάν τα νέα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις επιβεβαιώσουν βραδύτερη άνοδο του πληθωρισμού, η ΕΚΤ θα είναι σε «ισχυρή και άνετη» θέση ώστε να συνεχίσει τον κύκλο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής αλλά και «ευέλικτη και έτοιμη να δράσει κατάλληλα».

Ωστόσο, για να κηρύξει την νίκη απέναντι στον πληθωρισμό, θα πρέπει να δει στην πράξη ότι οι τιμές των υπηρεσιών υποχωρούν και η αύξηση των μισθών επιβραδύνεται.

«Είμαι όλο και πιο σίγουρος ότι η πορεία του αντιπληθωρισμού βρίσκεται σε στέρεα βάση. Αλλά ο άπιστος Θωμάς μέσα μου χρειάζεται ακόμη να δει περαιτέρω αποδείξεις για την επιστροφή στο στόχο».

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σίμκους και Κάζακς (ΕΚΤ) «βλέπουν» νέες μειώσεις επιτοκίων

Η Κομισιόν εγκαινιάζει ένα Δικτύο Έμπιστων Επενδυτών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider