Οι επενδυτές «σκούπισαν» τα ιταλικά ομόλογα: Σε επίπεδα - ρεκόρ η ζήτηση για τη διπλή έκδοση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι επενδυτές «σκούπισαν» τα ιταλικά ομόλογα: Σε επίπεδα - ρεκόρ η ζήτηση για τη διπλή έκδοση
Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδα ρεκόρ είχε κυμανθεί και η έκδοση του 30ετούς ομολόγου που πραγματοποίησε η Ρώμη τον Σεπτέμβριο.

Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε η ζήτηση για την διπλή έκδοση ομολόγων από την Ιταλία, με τους επενδυτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, μετά και την ανοδική αναθεώρηση του outlook της οικονομίας από την Fitch. Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές θεωρούν ελκυστικές τις αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλία καθώς ο κύκλος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από πλευράς ΕΚΤ συνεχίζεται, με 3 μειώσεις επιτοκίων στο 2024.

Ειδικότερα, η Ρώμη προχώρησε στην έκδοση ενός 7ετούς ομολόγου που συγκέντρωσε πάνω από 99 δισ. ευρώ και ενός 30ετούς τίτλου που προσέλκυσε περισσότερα από 101 δισ. ευρώ, καταγράφοντας την υψηλότερη ζήτηση που έχει σημειωθεί ποτέ σε διπλή έκδοση της Ιταλίας. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτές προσφορές αξίας 10 δισ. δολαρίων για το ομόλογο 7ετούς διάρκειας και ύψους 3 δισ. ευρώ για τον 30ετή τίτλο.

Για το 7ετές ομόλογο, λήξεως στις 15 Νοεμβρίου 2031, η απόδοση διαμορφώθηκε 7 μονάδες βάσης υψηλότερα αντί για 9 μονάδες βάσης που είχε υπολογιστεί αρχικά, ενώ για τον 30ετή τίτλο, λήξεως την 1η Οκτωβρίου 2054, το spread άγγιξε στις 9 μονάδες βάσης έναντι της αρχικής εκτίμησης για διαμόρφωση στις 12 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Logitech: Αναθεωρεί το guidance μετά τις ισχυρές επιδόσεις β' τριμήνου

Παναγιωτίδης (Grivalia Development): Αν δεν λυθεί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων θα χαθεί το momentum

Grimaldi: Ενδιάμεσος σταθμός η Πάτρα στο δρομολόγιο Τεργέστη – Αμπάρλι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider