Λαγκάρντ: Oι αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα καθοριστούν από τα νεότερα στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Oι αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα καθοριστούν από τα νεότερα στοιχεία
Το γεγονός πως η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με τις επόμενες μειώσεις επιτοκίων υπογράμμισε την Τετάρτη η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας παράλληλα πως οι αποφάσεις θα πρέπει να καθορίζονται από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Το γεγονός πως η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με τις επόμενες μειώσεις επιτοκίων υπογράμμισε την Τετάρτη η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας παράλληλα πως οι αποφάσεις θα πρέπει να καθορίζονται από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί θα υπάρξουν οικονομικά στοιχεία και θα μας υποδείξουν ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας, ποια είναι η κατάσταση του πληθωρισμού» ανέφερε σε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα τραπεζίτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της αγοράς για περισσότερες και ενδεχομένως μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων. «Πάντα θα υπάρχουν επικρίσεις στις αποφάσεις μας, αλλά θα πρέπει πράγματι να είμαστε προσεκτικοί όταν το κάνουμε», συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, μιλώντας την Τρίτη στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη» την κατεύθυνση που κινούνται τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ωστόσο πως ο ρυθμός με τον οποίο θα μειωθούν δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Παράλληλα ανέφερε πως ο αντιπληθωρισμός είναι στο σωστό δρόμο, περιγράφοντας τους πρόσφατους αριθμούς ως «σχετικά καθησυχαστικούς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια ΕΚΤ: Ευελιξία συστήνει ο Βιλερουά

Πατσαλίδης: Η ΕΚΤ έχει περιθώριο να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια αλλά προσεκτικά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider