Χατζηδάκης από Ουάσινγκτον: Οι πάντες αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χατζηδάκης από Ουάσινγκτον: Οι πάντες αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας
«Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας διαχρονικά είναι ο λαϊκισμός» επεσήμανε ο ΥΠΕΘΟ.

Την καθολική αναγνώριση της μεγάλης προόδου της Ελλάδας σε διάφορους τομείς της οικονομίας τα τελευταία πέντε χρόνια, διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ, επικρατεί θετική εικόνα για τη χώρα μας ειδικά σε τομείς όπως η μείωση του χρέους, η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. «Οι επίσημοι του ΔΝΤ, οι επενδυτικές τράπεζες, οι αναλυτές, οι πάντες, σημειώνουν την πρόοδο που έχει γίνει σε σχέση με τη μεγάλη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ» τόνισε.

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνει η χώρα και μάλιστα με υπεραπόδοση του προϋπολογισμού, τη σημαντικότατη μείωση της ανεργίας και τη συναρτημένη άμεσα με τη μείωση της ανεργίας αύξηση, πολύ μεγάλη αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά και γι' αυτό θα προχωρήσουμε μπροστά με σοβαρότητα και χωρίς αυταρέσκεια» πρόσθεσε.

«Κάθε φορά που περνάω την πόρτα του ΔΝΤ θυμάμαι αυτόματα την περασμένη δεκαετία και ξέρω ότι είναι προσωπική μου υποχρέωση, όπως και όλης της κυβέρνησης φυσικά, να δουλέψουμε σοβαρά και υπεύθυνα, κλείνοντας τα αυτιά μας ερμητικά στις σειρήνες του λαϊκισμού, για να μην ξαναγυρίσει ποτέ η χώρα μας στα δεινά που πέρασε την περασμένη δεκαετία. Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας διαχρονικά είναι ο λαϊκισμός» κατέληξε ο ΥΠΕΘΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Σε εφαρμογή το σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω εταιρειών συμμετοχών

ΔΝΤ για Ελλάδα: Σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% έως το 2029 – Καμπανάκια για υπερβολικά ελλείμματα στην Ευρωζώνη

Χατζηδάκης: «Καμπάνες» σε όσους επικεφαλής φορέων καθυστερούν με τα πιστοποιητικά για τις φορολογικές δηλώσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider