Η Γκίτα Γκόπινατ νέα επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Γκίτα Γκόπινατ νέα επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Γκίτα Γκόπινατ θα αντικαταστήσει από το τέλος του 2018 τον Μορίς Ομπστφελντ στη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ.

Αναφερόμενη στην τοποθέτηση της Γκόπινατ η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε τα εξής: «Η Γκίτα είναι μια από τις πλέον σημαντικές οικονομολόγους στον κόσμο, με άριστα ακαδημαϊκά προσόντα, αποδεδειγμένο ιστορικό πνευματικής ηγεσίας και εκτεταμένη διεθνή εμπειρία. Όλα αυτά την καθιστούν εξαιρετικά καλή ώστε να οδηγήσει το Τμήμα Ερευνών μας σε αυτή τη σημαντική συγκυρία. Χαίρομαι που ονομάζω μια τέτοια ταλαντούχα φιγούρα ως επικεφαλής οικονομολόγος μας».

Η Γκίτα Γκόπινατ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία. Έλαβε το διδακτορικό της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2001. Ήταν επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο πριν μετακομίσει στο Χάρβαρντ το 2005. Έγινε καθηγήτρια Διεθνών και Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2010.

Η Γκίτα Γκόπινατ είναι συν-συντάκτης της Αμερικανικής Οικονομικής Ανασκόπησης και συν-διευθυντήρια του Διεθνούς Προγράμματος Οικονομικών και Μακροοικονομικών στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER) των ΗΠΑ. Έχει δε συγγράψει το τρέχον Εγχειρίδιο Διεθνούς Οικονομίας με το πρώην Οικονομικό Σύμβουλο του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ.

Έχει συγγράψει περίπου 40 ερευνητικά άρθρα σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το εμπόριο και τις επενδύσεις, τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές κρίσεις, τη νομισματική πολιτική, το χρέος και τις αναδυόμενες κρίσεις στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider