Θεσσαλονίκη: Πακέτο μέτρων για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών μέχρι να λειτουργήσει το μετρό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Πακέτο μέτρων για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών μέχρι να λειτουργήσει το μετρό
«Θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών που μέχρι να λειτουργήσει το μετρό δεν καλύπτονται επαρκώς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών μέχρι να λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη συμπρωτεύουσα, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών που μέχρι να λειτουργήσει το μετρό δεν καλύπτονται επαρκώς», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

- Τον Φεβρουάριο ενεργοποιείται ο νέος οργανισμός ΑΣΥΘ ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και του Μετρό συμπεριλαμβανομένου.

- Τον Φεβρουάριο προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 350 νέα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων.

Στο μεταβατικό διάστημα, σημείωσε, «προχωράμε σε μεταβατική διαδικασία ανασχεδιασμού των Αστικών Γραμμών προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

- Άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 150 νέων οδηγών με 2ετείς συμβάσεις έργου.

- Προκήρυξη μετατάξεων τεχνιτών από άλλους φορείς και κυρίως από την ΕΛΒΟ.

- Δρομολόγηση διαγωνισμού για πρόσληψη νέων μόνιμων οδηγών και τεχνιτών αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΑΣΥΘ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider